Victory Apartment

Last floor contemporary flat

Interior design Completed Work

Year: 2016

Style: Minimal

Area: 110 sq.m

Client: Private

This 110 m2 apartment has been designed with the greatest attention to detail. Made to measure, clean lines, reducing the color scheme to a minimal. Lots of storage to maximize the space. Balanced lighting.

The main part of the flat is an open space with a kitchen, dining room and relaxation area. There is a direct exit to the terrace from the living room. What attracts one's attention in the relaxation area is the view to a large park and amazing pendant lamp made by Foscarini & Diesel that define the space beautifully. The main communication axis of the apartment is a hall which has its entrance vestibule with a hidden wardrobe for outerwear. A lot of procedures connected with using space for storage have been used in this apartment in such a way that they are not visible at first sight. Therefore most of the wardrobes and hiding places are hidden behind high panels or doors which are opened with a clamp so it is difficult to guess where they are.

Light is the protagonist of this environment so as the neutral colors, chosen to tackle questions related to the whole apartment; the continuity of space and the absolute lack of visual barriers make this space a place open and functional where each service is incorporated into the overall space whose bounds are only the boundaries of the apartment themselves. In addition to lighting scheme our studio creates 3d printed shades that stands above kitchen island, connected and contrasting with other illuminance in the space. There's a soft glow in its undertones, hovering subtly between faded opal and the haze before sunrise. The greatest strength is the contrast in textures still maintaining a level of continuity, through dark seams and geometric lines.

The third functional zone singularized from the common space is the kitchen. Even though it is a very technological zone it does not look foreign in the living room thanks to the minimalistic design. Interior color scheme is based on the nuance palette with bright look. White walls and neutral counter top and island are in pastel colors - coral, gentle blue, pearl gray - create an atmosphere of warmth and coziness.

Wooden bed color in the bedroom combined with the hints of brown and another 3d printed table lamp piece with copper fixture offers a relaxed but at the same time exciting atmosphere - one that is well-suited for the young couple's bedroom. Interior, furniture and lighing design for apartment located on the last floor of a contemporary building in Sofia, Bulgaria

 

Volen Valentinov